"GELİN VATAN”DA BİRLEŞELİM"

Vatan Partisi İlçe Başkanı Ayşe Kaya, Kemalist devrimini tamamlayarak, bağımsız, başı dik, üreten Türkiye'yi kurmayı hedeflediklerini belirterek, tüm vatandaşları Vatan Partisi bayrağı altında birleşmeye davet etti.

 Vatan Partisi İlçe Başkanı Ayşe Kaya, yazılı basın açıklamasında tüm vatandaşları Vatan Partisi bayrağı altında birleşmeye davet etti.

 

İKTİDARIN PARTİSİ; VATAN PARTİSİ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Vatan Partisi İnegöl İlçe Başkanı Ayşe Kaya, “Yurttaşlarımız yıllardır kendilerine ve birbirlerine soruyordu; ‘Hangi partiye oy vereceğiz?’ ve en sonunda ya istemeyerek ‘başka seçenek yok’ diyerek herhangi bir partiye oy veriyor, ya da sandığa gitmemekte buluyordu çözümü. Şimdi çözüm var. AKP’nin yolun sonuna geldiğini hepimiz görüyoruz, kendileri de görüyor. AKP hükümeti yıkıldı. Çünkü AKP’nin varlık ve hükümet olma sebebi olan ‘borçlanma ekonomisi’ ve ‘açılım’ denen bölünme süreci, artık Türk milleti kayasına dayandı ve dağıldı, yürümüyor. Bu güne kadar emperyalist merkezlerden borç para bulan ve bölünmeyi gerçekleştireceğini o merkezlere vadedenler iktidar oluyordu. Bundan sonra üretim ekonomisini uygulayanlar ve vatanı-milleti birleştirenler iktidar olacak. O iktidarın partisi Vatan Partisi. 22 yıldır Türk siyasi hayatına hizmet veren ve başarılarıyla halkın gönlünde taht kumuş olan İşçi Partisi 15 Şubat 2015’te yapmış olduğu olağanüstü genel kongresiyle ismini ve amblemini değiştirerek ‘Vatan Partisi’ adını aldı, bayrağını da çoban yıldızını iki taraftan hilal biçiminde kucaklayan buğday başaklarından oluşturdu. İşçi Partisi’ndeki bu değişim, sadece şekil olarak yapılmış bir değişiklik değildir. Vatan Partisi aynı zamanda Türkiye’nin halkçı-devrimci-milliyetçi öncülerini de bağrında toplayarak Türk milletini birleştirdi. Söz konusu olağanüstü kongrede Yaşar Okuyan, Enis Öksüz, Hasan Korkmazcan, Barlas Doğu, Tayfun İçli, Turgut Okyay, Hasan Atilla Uğur, Mustafa Yurtkuran, Erol Çakır, İsmail Hakkı Pekin, gibi CHP, MHP, ANAP, DSP’den daha önce milletvekilliği, bakanlık yapmış değerli öncüler, valiler, askerler de Vatan Partisi’ne katıldı ve merkez karar kuruluna seçilerek görev aldılar. Aynı kongrede genel başkanlığa 751 geçerli delege oyunun tamamını alarak Doğu Perinçek seçildi” dedi.

 

“BU KARANLIK SALTANATI YIKACAĞIZ”

Milletin önüne bir seçeneğin koyulduğunu belirten Kaya, “Kadrolarımızla ve programımızla göreve hazırız ve milletimizden haziran seçimlerinde yetki istiyoruz. Söz veriyoruz; Atatürk Cumhuriyeti’ni devlet katında ve toplumda yeniden kurmak için bu karanlık saltanatı, Tayyip Erdoğan’ların karanlık saltanatını yıkacağız. Söz veriyoruz; bağımsız başı dik aydınlanmış, Kürtünü kurtaran, Türküyle, Kürtüyle, Sünnisiyle, Alevisiyle, milleti birleştiren, vatanı birleştiren, üreten Türkiye’yi kuracağız. Söz veriyoruz; işçimizi, köylümüzü milletimizin yeniden efendisi yapacağız. Esnafımıza, sanatkârımıza söz veriyoruz; çarşılarımıza zenginlik getireceğiz. Kepenklerin, siftah etmeden kapatıldığı Türkiye değil, gül alınıp gül satılan çarşılar kuracağız. Söz veriyoruz. Milli sanayicimize, milli tüccarımıza, üretime katkısı olan bütün yurttaşlarımıza söz veriyoruz. Üreten Türkiye’yi kuracağız. Üret Türkiye diyoruz. Gençliğimize söz veriyoruz. Güveniyoruz. Umudumuz gençlik, herkesin iş sahibi olduğu emeği ile hayatını kazandığı, bilim yaptığı aydınlanmış Türkiye için gençliğimize söz veriyoruz. Binlerce yıllık tarihin içinden gelen milletimize güveniyoruz. Çok cefalar çekmiş, görmüş geçirmiş büyük tecrübelerden geçmiş, büyük devletler kurmuş, çalışkan Türk milletine sonuna kadar güveniyoruz. Partimize güveniyoruz. İşçi Partisi’nden gelen, Vatan’da birleşen, partimize sonuna kadar güveniyoruz. Barikatları yıka-yıka buraya geldik. Ve şimdi Vatan’da birleşiyoruz. Vatan’da birleşenlere güveniyoruz. Vatan partisi bize Mustafa Kemal’in 1906 yılında Selanik’te kurtuluş için kurduğu ‘vatan ve hürriyet’ teşkilatından mirastır. O mirasa sahip çıkıyoruz. Vatan’da birleşmek, geleceği yaratmanın bugünkü eylemidir. Bize büyük devrimci önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, Anayasamızın başına yazarak bıraktığı milli programımız var. Aynı zamanda partimizin programı, 6 ok; halkçılık, laiklik, devrimcilik, milliyetçilik, devletçilik, cumhuriyetçilik. Programımıza sonuna kadar güveniyoruz. Ve bütün Türk milletini, milliyetçilerini, halkçılarını, sosyalistlerini, devrimimizin programı olan Namık Kemal’lerden Mustafa Kemal’e büyük devrimci tecrübeler içinde sınanmış denenmiş 6 ok programında, bütün milletimizi birleşmeye çağırıyoruz. İşte bu programla Arslanlı Yol’da yürüyoruz. Arslanlı Yol’da çelenk koymak için değil, devrim yapmak ve hükümet olmak için yürüyoruz. Hedefimiz Kemalist devrimi tamamlamak, bağımsız, başı dik, üreten Türkiye’yi kurmak. Milletimize yaptığımız çağrıyı İnegöllü yurttaşlarımıza ve İnegöl’ümüzün milliyetçi, halkçı, devrimci öncülerine de yapıyoruz. İnegöl’ü de Vatan’da birleştireceğiz. Türk de, Kürt de biziz, hepimiz Türk milletiyiz. Burada hepimiz aynı zamanda İnegöllüyüz ve İnegöl`ümüzün bütün öncülerini, bütün yurttaşlarımızı, hemşerilerimizi Vatan’da, Vatan bayrağı altında birleşmeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

 



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22